In opdracht van Marsroute B.V. is een renovatie plan uitgewerkt voor het rijksmonument  op Marspoortstraat 5 en 7. De huidige kantoorfunctie van het pand wordt hierbij getransformeerd naar de oorspronkelijke woonbestemming. Het voornemen is om in het pand drie appartementen te realiseren van ca. 130m2 aangevuld met kantoor en atelierruimte op de begane grond. De woningen worden levensloopbestendig uitgevoerd en er wordt een lift aangebracht.

De monumentale voorgevel van het pand zal zoveel mogelijk worden hersteld in originele staat; zonweringen, buitenverlichting raamventilatoren en grote ventilatieroosters die later zijn toegevoegd worden verwijderd. De gevel wordt aan de binnenzijde geïsoleerd en voorzien van te openen achterzetvensters. Ook aan de achterzijde worden raamventilatoren verwijderd. Daarnaast bestaat de wens hier een tweetal balkons toe te voegen.

Binnen worden de structuur die voortkomt uit de gevel indeling in vier- en vijf- vensterassen zoveel mogelijk teruggebracht. Hoewel de indeling verschilt van de indelen van het oorspronkelijke woonhuis is gezocht naar een structuur en inrichting die recht doet aan het klassieke exterieur. De van oorsprong nog aanwezige bouwmuren komen waar mogelijk als zichtbaar element terug in de woningen.

De oorspronkelijke entree met dubbelen deuren en een middenstijl wordt teruggebracht. Een deur wordt de nieuwe toegangsdeur de andere wordt uitgevoerd als vaste deur met daarin brievenbussen voor de verschillende woonadressen. Achter de voordeur komt men, via een tochtportaal met postvakken en meterkasten, in een ruime hal die toegang geeft tot de kantoorruimte op de begange grond en tot trappenhuis en lift.

De lift die de bovengelegen appartementen ontsluit is zo geplaatst dat deze optimaal past tussen de historische bouwmuur fragmenten. Alleen op de begange grond wordt er een sparing gemaakt in de oorspronkelijke bouwmuur. De vloersparingen die gemaakt worden voor de lift vallen deels samen met het oorspronkelijke trappenhuis.

In de huidige situatie zijn op zolder geen ramen aanwezig. Om de zolder geschikt te maken als woonverdieping is gezocht naar mogelijkheden voor daglicht en buitenruimte. Op oorspronkelijke tekeningen is te zien dat het pand in het verleden aan de achterzijde twee dakkapellen had, deze worden in de nieuwe situatie teruggeplaatst. In het voordakschild worden twee dakramen aangebracht. Deze zijn zodanig geplaatst dat ze vanaf de straat niet zichtbaar zijn in het voordak. Tenslotte wordt in het platte deel een lichtstraat toegevoegd om de woning van voldoende daglicht te voorzien. Aan de rechterzijde wordt tussen het tweede en derde dakspanten een sparing aangebracht in het dakvlak waardoor een kleine inpandige loggia ontstaat als buitenruimte.